Baitullah Dengan IzinNya | Terima Kasih Menjemputku Ke BaitullahMu

Assalamualaikum Sahabat ku ,entry mc hari ni bukan lah niat yang sebaliknya namun niat untuk berkongsi pengalaman ketika di Tanah Suci Mekah. Alhamdulillah ,Thank You Allah kerana telah menjemputku ke Rumah Mu Ya Allah. Semoga aku mampu untuk mengunjungiMu lagi , In Shaa Allah.Amin Ya Rabbal 'Alamin.
Sahabat ku sekalian , sebelum mc menjejakkan kaki , pelbagai dugaan yang mc telah lalui , belum lagi tiba di Tanah Suci .Subhanallah , besarnya kuasa Mu Ya Allah.Tarikh yang telah ditetapkan untuk family mc berangkat ke Tanah Suci Mekah telah beberapa kali ditunda. Pada mulanya kami memilih tarikh 18/1/2014 namun ditunda ke tarikh 2/2 kerana ketiadaan visa . Dan kami dimaklumkan semula ditunda ke tarikh 5/2 dan seterusnya 10/2 . Dan Alhamdulillah , 10/2 kami telah berangkat ke Tanah Suci Mekah . Alhamdulillah , Dengan IzinNya , kami selamat tiba di sana.
Betullah yang pernah dikatakan , jika belum dijemput oleh Allah , kaya macam mana pun kita , berpangkat macam mana pun kita , kita tak akan sampai disana , namun , jika kita meminta dan bersujud kepada Nya , memohon kepada Nya , In Shaa Allah , kita lah tetamu yang paling istimewa. :)
Kami bertolak dari Malaysia 'bout 12.30 tgh hari , kami pergi dengan Air Asia X je , taak naik flight Arab Saudi pun haa, :p
sepanjang perjalanan , berzikir dan berdoa lah semoga kita mendapat redhaNya , dan selamat di Tanah Suci Mekah.
Kami tiba di Airport Jeddah lebih kurang pukul 5.45petang di Mekah , dan di Malaysia , 10.45 malam.
Airport Jeddah
Selepas Maghrib,dari Jeddah kami terus ke Madinah.


 Ok lah , panjang sangat pulak . InShaaAllah akan di sambung lagi pengalaman di sana. In Sha Allah . :)

No comments:

Post a Comment